Masło z orzechów nerkowca cudownym odkryciem

Większość osób nie wyobraża sobie śniadania czy kolacji bez świeżego pieczywa z dodatkiem doskonałego masła. Mimo iż w ostatnich czasach cena tego produktu skoczyła ostro do góry, fani masła z pewnością z niego nie zrezygnują. Czy jednak tradycyjne masło można zastąpić innym, choćby z orzechów nerkowca?

Zalety masła z nerkowców

masło z nerkowcówTrzeba przyznać, że bez wątpienia wszelkie masła odbiegające smakiem od tego standardowego, królującego na polskich stołach masła, aby zyskać zwolenników muszą się wyróżniać czymś wyjątkowym. Orzechy same w sobie nie należą do tanich produktów, ale nie da się ukryć, że zawierają wiele witamin i mikroelementów. Masło z nerkowców charakteryzuje się delikatnym, słodkawym smakiem smakiem. Dzięki swoim właściwością może zapobiegać rozwojowi cukrzycy typu 2. Wspomagają także utrzymanie smukłej sylwetki, co z pewnością zachęci do spożywania nie tylko panie. Orzechy nerkowca w swoim składzie zawierają szczególnie dużo witamin z grupy B, a także magnez i potas, dzięki czemu korzystnie wpływają na układ nerwowy, działając uspokajająco. Warto zatem po ciężkim dniu spożyć chociaż odrobinę tego rarytasu. Masło z orzechów nerkowca jest jednym z najbardziej delikatnych i aksamitnych w smaku. Dzięki temu zyskuje coraz większą rzeszę fanów. Bardzo dobrą informacja jest też, fakt, że przygotowanie tego specyfiku nie zajmuje dużo czasu i można to zrobić w warunkach domowych. Wystarczy niewielka ilość orzechów, blender, szczypta soli, odrobina oleju arachidowego, oliwy z oliwek lub zwykłego oleju jeśli ktoś chce uzyskać bardziej płynną konsystencję.

Jak widać masło nie musi być zwyczajne. Może być pyszne i do tego zdrowe. Masło z nerkowców sprawdzi się nie tylko w kuchni wegańskiej. Korzystajmy z darów, jakie daje nam natura. Dodatkowo poczujemy się zdrowiej, będziemy mieli więcej energii do życia i nasz stan zarówno fizyczny, jak i psychiczny z pewnością się poprawi.