Domowe jedzenie szczelnie zapakowane

Moja mama świetnie gotuje. Przez wiele lat była kucharką w przedszkolu, jednak redukcja etatów była dla niej bezwzględna i po tych piętnastu latach podziękowali jej za pracę. Wpadła w dołek, ale ja postanowiłam jej pomóc. Zaproponowałam jej przygotowywanie domowego cateringu, coś jakby dietę pudełkową z dowozem. 

Pakowarka próżniowa gwarantowała świeżość i jakość

wydajne pakowarki próżniowe komoroweMama na początku bardzo sceptycznie podeszła do mojego pomysłu. Powiedziała, że zapewne nikt nie będzie chciał jeść jej dań jak również nikt nie będzie chciał za to zapłacić. Ja jednak ją przekonywałam, że dzisiaj bardzo dużo osób poszukuje naprawdę domowego jedzenia, ponieważ te wszystkie sushi, pizze i inne dania już się nam znudziły. Tęsknimy za kuchnią babć. Mama zgodziła się na próbę wykonać taki catering, ja zadbałam o reklamę w internecie. Już po dwóch dniach zgłosiła się pierwsza zainteresowana osoba. Poprosiła o przygotowanie jedzenia na przyjęcie urodzinowe dla trzydziestu osób. I tak systematycznie zwiększały się zamówienia a mamy dania stały się bardzo popularne. Wreszcie zdecydowaliśmy się na wykonywanie pięciu posiłków dziennie – domowych, lecz zdrowych w takiej jakby pudełkowej diecie. Aby dostarczyć je do klientów w stanie jak najlepszym stanie zdecydowaliśmy się na dwie małe lecz wydajne pakowarki próżniowe komorowe. Mogłyśmy bez problemu na tace przykleić folię, zgrzać ją i się trzymała. Nie było możliwości aby jakieś paprochy dostały się do środka – bezpieczeństwo żywności i higiena przede wszystkim.

Zakup pakowarek zwrócił nam się bardzo szybko. Mama cieszyła się, że dała mi się namówić na ten catering. Dzięki temu zarabia więcej niż w przedszkolu, praca daje jej satysfakcję a wszystko wykonuje w swoim domu. Catering jest hitem w całym mieście, pakowanie również.